Sollicitatiegesprekken met zoektocht naar nieuwe kinderburgemeester

Door Geert Wieggers op 4 juli 2023

De oproep via de scholen en sociale media was duidelijk. Het was bijna tijd voor Catoo om haar kinderburgemeesterschap na 1 jaar over te dragen. Vele facetten van het kinderburgemeesterschap heeft Catoo mogen ervaren en zelfs een dagdeel mee op pad met Rijkswaterstaat. Commissielid van de PvdA Geert heeft haar in die korte tijd een inkijk gegeven op het werkterrein vanaf een boot van Rijkswaterstaat en een kijkje op de waterzuivering in Duiven waar het afvalwater wordt verwerkt van de onze gemeente. Een bijzonder dag want onvoorspelbaar was er die ochtend een aanvaring tussen twee binnenvaartschepen en daar moest RWS natuurlijk bij zijn voor een vlotte en veilige doorvaart op de rivier.

Om kinderburgemeester te worden moet je wel aan bepaalde voorwaarden voldoen om voor deze coolste baan in de gemeente Zevenaar in aanmerking te komen. Je moet in gemeente Zevenaar wonen, nu in groep 7 zitten en na de zomervakantie naar groep 8. Jij hebt goede ideeën, je bent enthousiast, je moet de burgemeester helpen en je vindt het leuk om in de schijnwerpers te staan.

Na de leuke ervaring met Catoo heeft Geert zich, na een oproep, aangemeld om deel te nemen in de sollicitatiecommissie voor een vervanger/ster van Catoo. Op 27 juni zijn een aantal kinderen uitgenodigd voor een gesprek. Samen met Catoo, burgemeester Lucien van Riswijk, Raadslid Glenn Stokman en raadsadviseur Chiel Claassen werden op toerbeurt vragen gesteld aan de kandidaten. Voor de jeugdige kandidaten was het zenuwslopend: een sollicitatiegesprek voor het eerste in hun jonge leven. Je voelt je misschien bekeken en bent bang dat je iets verkeerds zegt en zo je tijdelijke droombaan misloopt. De commissie had er een zeer zware kluif aan om een keuze te maken want het waren stuk voor stuk toppers. Er zit meer dan voldoende jeugdig talent in onze gemeente. De selectiecommissie heeft een keuze kunnen maken en het is de 10-jarige Tyrese uit Zevenaar geworden. Tyrese wordt in de raadsvergadering van 20 september officieel geïnstalleerd waarbij Catoo haar ambtsketting zal overdragen.

Geert Wieggers

Geert Wieggers

Mijn naam is Geert Wieggers woon in het IJsseldorp Giesbeek en stond op nummer 7 voor de PvdA tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Welke speler wilt er niet met rugnummer 7 spelen om als middenvelder het team van dienst te zijn. Ik ben dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen en blij dat ik onderdeel mag

Meer over Geert Wieggers