Door Nathani Niebuur-Sluiter op 31 december 2017

PvdA Zevenaar: Samen Vooruit in 2018

Terugkijkend was 2017 een jaar van laatsten, een jaar van afsluiting. Het laatste jaar van een politieke periode. Bijna 4 jaar gemeenteraad. Mijn eerste keer, als raadslid, als fractievoorzitter. Ik heb het met plezier gedaan, en met tegenzin. Met verdriet en met heel veel lol.

Raadslid zijn brengt verantwoordelijkheden met zich mee, en die rol vervul ik graag. In 2014 heeft PvdA 10% van de stemmen ontvangen en dat betekende 2 zetels. Een teleurstellende verkiezingsuitslag. Met zijn tweeën de raad in. Eerst nog even een gesprek over een mogelijke coalitie, met een wethouder namens onze partij. Verbaasd en voorzichtig zijn we in dit avontuur gestapt met alle aandacht en focus op het sociale domein en solidariteit.
Het dualisme heeft deze fractie in de afgelopen periode altijd hoog in het vaandel gehad en gehouden. We hebben ons nooit laten weerhouden onze normen en waarden stevig te vertegenwoordigen in deze raad. Centraal in ons werk als raadslid of wethouder heeft steeds de vraag gestaan: wat voor gemeente willen we zijn? De PvdA Zevenaar heeft zich hard gemaakt voor een gezamenlijke maatschappij vanuit de positieve effecten, zorg dichtbij en lokaal goed laten landen. Als sociaaldemocratische partij hebben we gestreden voor een gemeente waar we samen en sociaal kijken naar voorzieningen. Goede zorg, toegankelijke welzijnsvoorzieningen, armoedebestrijding, werkgelegenheid, een goede balans tussen stad en dorpen. En een goede laagdrempelige en pragmatische dienstverlening voor onze inwoners. Dat hebben we gedaan en dat blijven we doen.
In december was de laatste raadsvergadering met fractiegenoot Ronald, commissielid Cock en collegelid Stef. De laatste keer met deze mensen. Ronald Stougie is gestopt als raadslid en Stef Bijl als wethouder, omdat Lokaal Belang en het CDA het nieuwe college vormen. Ronald en Stef hebben zich jarenlang intensief ingezet voor de Partij van de Arbeid. Daardoor stopt een bijzonder team. Daarmee stopt mijn intensieve samenwerking met deze twee bijzondere rode rakkers, sociaal democraten in hart en nieren. De mooie momenten, de discussies, de tegenstand, de saamhorigheid, het lachen en het chagrijn. Het was een mooie en dierbare periode waar ik met trots op terugkijk.
In 2018 gaan we verder, een nieuwe politieke periode 2018-2022, niet in de coalitie, maar in de oppositie. Samen met Rijnwaarden vanaf 2018 in één nieuwe gemeente Zevenaar. Er is gestemd in november en per 1 januari 2018 gaat PvdA verder met 3 zetels. Met een andere samenstelling van de fractie, maar dezelfde partij, dezelfde normen en waarden. Ik kijk met veel plezier uit naar het komend jaar waarin we ons gezicht en geluid zullen laten zien en horen.
Naast de politiek zijn ook andere dingen zeer belangrijk. Daarom wens ik iedereen voor 2018 veel gezondheid en geluk. Maar bovenal veel humor en plezier.

Nathani Niebuur-Sluiter

Nathani Niebuur-Sluiter

Mijn naam is Nathani Niebuur-Sluiter, 45 jaar en 17 jaar lid van de Partij van de Arbeid. In 2010 ben ik op plek 4 op de lijst gekomen en vanaf 19 maart 2014 fractievoorzitter bij deze mooie rode club waar ik me enorm thuis voel. Ik ben getrouwd, woon in Zevenaar, houd van de zon,

Meer over Nathani Niebuur-Sluiter