Door Marcel Lap op 26 februari 2018

PvdA Zevenaar positief over opknappen Zonnemaat

Alle tegels recht in Zonnemaat is een speerpunt van de PvdA waar wij ons al jaren sterk voor maken. Op 22 februari jl. zijn de plannen voor de laatste fase gepresenteerd. Het gaat om de hoofdstraten Willem de Zwijgerlaan, Mozartlaan en Van Oldenbarneveldtlaan en de directe omgeving van het winkelcentrum en de basisschool. Fase 4 van het plan ziet er goed uit.

De uitwerking van de plannen ziet er veel belovend uit. Bewoners, ondernemers, de woningbouwcorporatie en de brandweer zijn vooraf gevraagd naar wensen en ideeën. Veel bewoners langs de hoofdstraten hebben verzocht om extra parkeervakken voor de woningen. Die wens wordt in de plannen uitgewerkt, omdat de huidige fietsstroken komen te vervallen. Een andere ergernis zijn de wegversmallingen met die lelijke, lawaai makende remmende blokken. Deze komen niet meer terug. Op de kruisingen komen plateaus om de snelheid eruit te halen.

De parkeervoorzieningen aan de Van Oldenbarneveldtlaan en Mozartlaan voor supermarkt Jumbo, snackbar Zonnemaat en Hammer Computers worden verbeterd en uitgebreid. De groenvoorziening voor de flats worden door Baston onder handen genomen. Hier komt een vergelijkbare beplanting zoals aan het Stationsplein. De plannen rondom de basisschool moeten door het projectteam nog worden uitgewerkt. De hoofdingang zal worden verplaatst van de Kardinaal de Jongstraat naar de Van Oldenbarneveldtlaan, zodat verkeersoverlast in de eerstgenoemde straat wordt voorkomen

De (voorlopige) planning is dat de werkzaamheden in de omgeving van supermarkt Jumbo na de zomer worden gestart. Deze werkzaamheden moeten begin december afrond zijn. Aansluitend worden de hoofdstraten aangepakt.

De PvdA ziet deze fase 4 van de grondige opknapbeurt van onze grootse woonwijk met vertrouwen tegemoet. Met deze fase wordt onze wens naar “alle tegels recht in Zonnemaat” afgerond. Wij zullen aan het college nog wel vragen om een evaluatie. Dit biedt de bewoners de mogelijkheid om hun mening te geven en kleine resterende wensen nog kenbaar te maken. Het project in Zonnemaat is een voorbeeld voor vergelijkbare projecten elders in onze gemeente. Straks is Giesbeek aan de beurt.

Marcel Lap

Marcel Lap

Sinds 1998 ben ik met uitzondering van 4 jaar lid van de gemeenteraad voor de PvdA geweest. In de periode 2014-2018 ben ik geen raadslid geweest, maar heb ik vanuit het afdelingsbestuur de gemeenteraad en de PvdA-fractie in de voormalige gemeente Rijnwaarden gevolgd. In het raadswerk ligt mijn interesse op het gebied van openbare ruimte,

Meer over Marcel Lap