Door Privé: Redactie op 27 januari 2021

PvdA Zevenaar neemt deel aan gemeenteraadsverkiezingen in 2022

De leden van de PvdA afdeling Zevenaar hebben besloten dat de partij in 2022 weer gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente. De leden hebben het advies hiertoe van het (interim-)bestuur overgenomen. Dit houdt in dat de PvdA als zelfstandige partij aan deze verkiezingen deelneemt, dus niet met een lijstcombinatie met een andere politieke partij. Ook wordt er geen ledenraadpleging gehouden voor het aanwijzen van een lijsttrekker, maar zal de lijsttrekker worden aangewezen tijdens de ledenvergadering waarin de kandidatenlijst wordt vastgesteld.
Het afdelingsbestuur doet een voorstel aan de leden voor de kandidatenlijst; zij wordt hierin bijgestaan door een adviescommissie kandidaatstelling. Die commissie helpt bij het zoeken naar kandidaten, voert de nodige gesprekken en brengt op grond hiervan een advies uit. De commissie brengt ook een advies uit met betrekking tot de mogelijke wethouders kandidaten voor de PvdA.

In de komende maanden worden er drie commissies samengesteld; de eerder genoemde adviescommissie kandidaatstelling, een commissie die het ontwerpverkiezingsprogramma opstelt en een commissie die de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 gaat coördineren.

Privé: Redactie

Privé: Redactie

Artikelen, geplaatst door “redactie” vallen onder verantwoordelijkheid van de Communicatiegroep van de PvdA Zevenaar.

Meer over Privé: Redactie