20 december 2017

Teun Doornenbal zegt PvdA Zevenaar vaarwel

Teun Doornenbal uit Tolkamer neemt afscheid van de PvdA in Zevenaar. Teun vertrekt naar Groningen om zich daar bij zijn nieuwe partner te voegen.

Teun is jarenlang raadslid en commissielid geweest voor de PvdA in Rijnwaarden. Hij stond bij velen bekend als een markante persoonlijkheid. Sociaal bewogen, bevlogen en eigenwijs. Teun wist als geen ander de sociaaldemocratische idealen in zijn werk als gemeentebestuurder en daarbuiten te ventileren. Waardoor zowel binnen als buiten de PvdA menigeen soms even met de neus op de feiten werd gedrukt. Dat is zeer zeker zijn verdienste geweest voor de politiek in Rijnwaarden.
Wij danken Teun voor zijn inzet en enthousiasme en wensen hem veel geluk in zijn persoonlijke leven en succes bij de PvdA Groningen.

Graag geven wij Teun de gelegenheid om afscheid van ons te nemen in zijn bijdrage hieronder:

“Een laatste fractievergadering, een laatste raadscommissievergadering en nog te gast bij de afscheidsraad van Rijnwaarden. Op 1 januari 2018 wordt onze gemeente Zevenaar en op 2 januari 2018 treedt de nieuwe raad aan voor haar nieuwe taken. Teun, alias de rooie Spieker, gaat naar Groningen. Naar Anita, mijn grote liefde. Ik ben geboren en daarna ook getogen in Spijk, waar toen al de Rijn in ons land kwam. Landelijke politiek uiteraard via Joop den Uyl, midden in een steenfabriek- en arbeidersregio en pas vanaf 2005 zelf lokaal actief. Met een goede campagne in 2006, na 4 jaar afwezigheid van de PvdA, werd de PvdA zelfs de grootste partij in Rijnwaarden. Van 2006 tot en met 2014 was ik raadslid en tot nu raadcommissielid.
In 2005 was er alleen nog een dorpsraad in Aerdt en ik ben trots op het feit dat daarna Spijk, Herwen, Lobith-Tolkamer en Pannerden volgden. Vergeet ook Tuindorp niet! Ik ben trots op om in al die jaren de politiek toch dichter bij de mensen gebracht te kunnen hebben. Iedere maand een dorpsbezoek bij een vereniging, dorpshuis, bejaardencentrum, bewonersplatform etc. College en ambtenaren die in navolging hiervan van hun pluche afkwamen en de dorpen ingingen. Trots op al die mensen in de dorpen, die, ik zou haast zeggen, ondanks de ambtelijke molen en politiek, toch een boel zaken wisten te realiseren in hun dorpje. Chapeau! Maar ook trots op acht jaar raadslid te hebben mogen zijn in deze mooie gemeente Rijnwaarden. Een veilig fietspad Herwen-Babberich gestimuleerd, aanzet tot proef met een buurtbus voor een jaar, nu inmiddels een groot succes. Maar ook trots op een convenant tussen gemeente en de dorpsraden en platforms, ter stimulering van de zelfredzaamheid in de dorpen.
Maar het is nooit genoeg. Ook in de nieuwe gemeente Zevenaar, straks, moeten de mensen uit de wijken en dorpen hun plaats hebben aan de commissietafel en gehoord worden. Beter nog: meespreken. Daar ligt nu een wonderschone taak voor mijn collega’s.
En dan, behalve de fusie tussen Rijnwaarden en Zevenaar op 1 januari, uiteraard ook de voor onze partij zeer goede uitslag van de campagne. Precies één zetel winst, we gingen van twee naar drie, fantastisch. Het was alleen jammer voor Berend Metz dat hij door middel van voorkeursstemmen werd ingehaald door Marcel Lap. Hij is een jong aanstormend talent en we zullen beslist nog van hem gaan horen. Berend, bedankt voor een mooie campagne en wat mij betreft en gemeend: hang in there!
Na mijn afscheid als commissielid en redacteur volgt er op 31 december een zwart scherm op deze site en een rode gloed in de buurt van Groningen……
Lieve mensen, van Spiek tot Paandre en alle Rijnwaardenaren die daartussen wonen, bedankt voor alle support, stemmen gegeven en vooral liefde getoond, tot op de dag van vandaag. Veel geluk, respect en liefde voor elkaar, ook straks in de nieuwe gemeente Zevenaar. Gillie zult Anita en mien beslist nog wel us aon de waoterkant zi_en bij de Ri_en……..goedgaon!”