Door Marcel Lap op 22 maart 2021

PvdA Zevenaar helpt Landelijke Opschoon Dag

De Werkgroep Zwerfafval van Stichting Leefklimaat Zevenaar en Natuur en Milieu Educatie De Liemers hebben op zaterdag 20 maart 2021 de Landelijke Opschoon Dag georganiseerd in de gemeente Zevenaar. De PvdA Zevenaar stak weer een helpende hand toe.

Door de Coronapandemie vond dit jaar de “opschoon dag” in een aangepaste vorm plaats. Misschien was het mede daarom dat het aantal deelnemers op de frisse zaterdagmorgen om 9.00 uur beperkt was. Voorzien een knijper, zak en handschoenen ging leden van D66 en de PvdA samen op pad. Net als vorig jaar september hebben wij de route langs het station en door het centrum gelopen.
Het viel ons weer op dat er minder vuil dan voorheen op deze route lag. Dat kan een effect zijn van de corona-maatregelen. Maar bijna drie volle zakken met zwerfvuil blijft nog altijd teveel. Naast de gebruikelijke papiertjes, blikjes, flesjes en sigarettenpeuken vonden we nu ook de zgn. “zwerfmondkapjes” op straat en tussen de struiken. Om meerdere redenen hopen wij dat dit verschijnsel straks weer tot het verleden behoort, uiteraard.

Marcel Lap

Marcel Lap

Sinds 1998 ben ik met uitzondering van 4 jaar lid van de gemeenteraad voor de PvdA geweest. In de periode 2014-2018 ben ik geen raadslid geweest, maar heb ik vanuit het afdelingsbestuur de gemeenteraad en de PvdA-fractie in de voormalige gemeente Rijnwaarden gevolgd. In het raadswerk ligt mijn interesse op het gebied van openbare ruimte,

Meer over Marcel Lap