1 december 2017

PvdA Marcel Lap komt terug in de gemeenteraad van Zevenaar

Op de ledenvergadering van donderdag 30 november heeft Marcel Lap aan zijn partijgenoten meegedeeld dat hij gebruik maakt van de voorkeurstemmen van de kiezers die hem het recht op een raadszetel opleveren.

Bij de herindelingsverkiezingen voor de nieuwe Zevenaarse gemeenteraad heeft Marcel voldoende stemmen vergaard voor een kwart van de kiesdeler. De kiesdeler is het totaal aantal uitgebrachte stemmen, gedeeld door het aantal zetels in de nieuwe gemeenteraad. Daarmee kwam hij op de derde plaats in de einduitslag voor de PvdA. Omdat de PvdA drie zetels krijgt in de nieuwe raad, is hij daardoor verkozen.

“Ik had even tijd nodig om dit op me in te laten werken”, aldus Marcel. “Dit had ik niet verwacht. Maar hiermee krijg ik wel een kans om me op een paar dingen te storten die me erg na aan het hart liggen. Zoals de scholenbouw aan de Platanenlaan, de afronding van de opknapbeurt van Zonnemaat en de bestemming van het vrijkomende terrein aan het Vestersbos waar nu een oude school staat. Daarna zien we wel weer verder.”

Doordat Marcel gebruik maakt van zijn voorkeurstemmen, passeert hij Berend Metz, de oorspronkelijke nummer drie op de kandidatenlijst van de PvdA Zevenaar. De nieuwe fractie kan nu aan het werk om het raadsteam verder vorm te geven met commissieleden en fractieondersteuners en zal dit team binnenkort presenteren.