Door Marcel Lap op 21 september 2020

PvdA helpt met World Cleanup Day

De NME De Liemers en Stichting Leefklimaat Zevenaar had de PvdA uitgenodigd om op zaterdag 19 september mee te doen aan de “World Cleanup Day”. De landelijke opschoon dag in maart jl. ging niet door in verband met het coronavirus; nu hadden we een nieuwe kans, uiteraard op gepaste afstand. Namens onze partij namen Nathani Niebuur-Sluiter, Ronald Stougie, Peter Donker en Marcel Lap aan de actie deel.

Om 9.00 uur werd het ophalen van zwerfvuil geopend door de kersverse kinderburgemeester Jasmijn Braam en wethouder Carla Koers. Voor de politieke deelnemers was een route uitgezet langs het station, het gemeentehuis en verder via de Wittenburgstraat, Stadsgracht, Mallemolen en Molenstraat. Voorzien van hesjes voor de zichtbaarheid, een knijper, zak en handschoenen gingen leden van D66, VVD, CDA en PvdA in groepen op pad.
Behalve het verzamelen van zwerfvuil mag je van deze groep verwachten dat onderweg de nodige discussies ontstaan. Dit jaar was het opvallend dat op deze route minder vuil lag dan in voorgaande jaren. Maar nog altijd te veel. Ligt het aan het jaargetijde, of is het een effect van de corona epidemie (thuisblijven)? Laten wij het positief benaderen en er vanuit gaan dat minder afval wordt achtergelaten.
Lokaal Belang nam niet deel aan deze groep; zij volgden hun eigen route. Dat was ook niet verbazend…..

Marcel Lap

Marcel Lap

Sinds 1998 ben ik met uitzondering van 4 jaar lid van de gemeenteraad voor de PvdA geweest. In de periode 2014-2018 ben ik geen raadslid geweest, maar heb ik vanuit het afdelingsbestuur de gemeenteraad en de PvdA-fractie in de voormalige gemeente Rijnwaarden gevolgd. In het raadswerk ligt mijn interesse op het gebied van openbare ruimte,

Meer over Marcel Lap