Door Maaike Jansen op 6 januari 2023

Maaike weer terug in de raad!

Het is 13 september 2022 en ik zit de raadscommissie Samenleving voor. Ik kijk de raadszaal waar ik graag en veel kom, rond. Voorlopig kom ik hier niet terug, weet ik. Een week eerder heb ik van mijn behandelteam te horen gekregen dat alle seinen op groen staan en de operatie zo snel mogelijk ingepland wordt: 14 september opname en 15 september de operatie.

Op 15 september sta ik een nier af aan een bekende. De linker, vanzelfsprekend. De operatie en het herstel zijn best zwaar, de eerste twee maanden heb ik niet de energie of concentratie om vergaderingen online te kijken. Waar het er tijdens raadsvergaderingen soms fel aan toe kan gaan, ervaar ik (zoals vaker) ook de collegiale kant van het raadswerk: vanuit de verschillende fracties komen kaartjes, chocolade, (veel!) bloemen, een enorme voorraad blikjes cola (mijn favoriete drankje) en lieve berichtjes waarin wordt gevraagd hoe het gaat.

Hoe meer ik herstel, hoe meer het politieke bloed weer begint te kriebelen. Hoewel ik nog niet op het energieniveau van voor de donatie zit, ben ik genoeg hersteld om na het kerstreces mijn plek in de raad van de leukste gemeente van Nederland weer in te nemen. Speciale dank hier aan Berend, die met verve de rol van raadslid heeft opgepakt toen ik dat even niet meer kon. Tot snel allemaal!

Maaike Jansen

Maaike Jansen

Maaike Jansen is sinds 2012 actief voor de PvdA. Sinds 2014 was zij lid van de gemeenteraad van Rijnwaarden en vanaf de fusie van Zevenaar en Rijnwaarden zit zij, na de verkiezingen in november 2017, in de PvdA-fractie van de nieuwe gemeente. Als raadslid is zij verantwoordelijk voor de maatschappelijke en sociale zaken die in

Meer over Maaike Jansen