6 augustus 2021

Lid van de gemeenteraad, is dat wat voor jou?

Op woensdag 16 maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Zevenaar. De PvdA in Zevenaar heeft besloten om weer aan de verkiezingen deel te nemen. Op deze manier willen wij een sociaaldemocratisch stempel drukken op het bestuur van onze gemeente Om daarmee onze lokale samenleving socialer, rechtvaardiger, vitaler en duurzamer te maken. Het is tijd voor een eerlijke toekomst, ook in Zevenaar.
We willen voor de dag komen met een flinke lijst met goeie kandidaten, om daarmee zoveel mogelijk zetels te winnen. Wil jij onze PvdA-kandidaat zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen? Reageer dan snel!

We gaan je helpen
Er zijn vast mensen die denken dat raadslid of wethouder zijn heel erg moeilijk is, of heel erg veel tijd kost en er om die reden dan maar niet aan beginnen. We geven toe dat het werk soms best pittig en veel kan zijn, maar we kunnen je helpen. De PvdA organiseert tal van cursussen om je klaar te stomen voor dit werk. Ook is het mogelijk dat je een “buddy” krijgt, een oud-raadslid of oud-wethouder, die je coacht en zo goed mogelijk op weg helpt. Voor dit alles geldt dat het maatwerk is; sommigen hebben wat langer begeleiding nodig en anderen zijn snel klaar voor hun taak.

Een eerste voorwaarde bij dit alles is wel dat je lid bent of wordt van de PvdA; alleen dan kun je namens onze partij deel uitmaken van het gemeentebestuur van Zevenaar.
Als raadslid krijg je in Zevenaar een aardige vergoeding voor jouw raadswerk; voor wat hoort wat. Je wordt ondersteund door de gemeente en de PvdA zelf. Je doet bovendien een schat aan ervaring op waar je de rest van jouw leven veel aan hebt.

Kortom, er zijn redenen om enthousiast te worden. Er wordt soms neergekeken op bestuurders; dat kun je goed zien aan hoe er soms wordt gereageerd op de landelijke politiek. Als raadslid in een gemeente sta je dicht bij de mensen. Je bent hun volksvertegenwoordiger, je praat rechtstreeks met ze. Je behartigt belangen en lost problemen op voor mensen die het moeilijk hebben. Dat is het meest dankbare van dit werk, het resultaat is zichtbaar en tastbaar.

Meer weten?
Neem dan contact op met een lid van ons huidige fractieteam: Nathani Niebuur-Sluiter, Maaike Jansen, Marcel Lap, Cock de Winter en Peter Weekers vertellen je graag meer over hun werk. Je kunt ook een email sturen naar [email protected], dan nemen wij contact met je op en maken we een afspraak voor een gesprek.
Wacht niet te lang, want vanaf 13 september gaan we beginnen met het samenstellen van onze lijst voor de verkiezingen.