Sport

Sport is passie en nog heel veel meer. Elke week weer staan vele vrijwilligers van verenigingen voor dag en dauw op om het beoefenen van hun sport in onze gemeente mogelijk te maken. Daarmee leveren ze een onmisbare bijdrage voor het vitaal en krachtig houden van onze lokale samenleving. Wie sport en lid is van de sportclub, is vaak gezonder en heeft een breder sociaal netwerk dan iemand die geen lid is van een sportvereniging. We koesteren onze vrijwilligers en verenigingen en zien sport als een publieke voorziening.

Jong geleerd is oud gedaan.
Dat geldt zeker voor het sporten. Elke basisschool moet daarom een vakleerkracht bewegingsonderwijs hebben en elke leerling moet minimaal twee uur per week kunnen gymmen. We leggen hiermee niet alleen de basis voor goed beweegonderwijs, maar verminderen ook de druk op leraren in het onderwijs.

Sportparken worden multifunctioneel
Sportaccommodaties zijn vaak niet de gehele week in gebruik. Dit terwijl er wel een behoefte is aan ruimte om te sporten. Dat wil de PvdA graag doorbreken. Sportparken worden multifunctioneel, zodat ze zoveel mogelijk gebruikt kunnen worden door uiteenlopende groepen. Ook het sportbedrijf Ataro kan hierbij in onze gemeente een nuttige rol vervullen en moet ruimte krijgen om zelfstandig beleid te voeren.De verenigingen op het sportpark Hengelder bundelen de krachten om te komen tot een open vereniging Zevenaar. Daar hoort een nieuw indeling van het sportpark bij. De PvdA juicht dit toe en ondersteunt dit initiatief.

Sport en bewegen moet voor iedereen betaalbaar zijn.
Het is zonde dat kinderen vroegtijdig stoppen met sporten. Daarom gaan we bij elke overgang in het leven, zoals van de basis- naar middelbare school, na hoe we de uitval, die we vaak bij dit soort overgangen zien, kunnen minimaliseren. Wanneer geld het probleem is, komen we kinderen, jongeren en ouderen tegemoet met speciale regelingen, zoals de Gelrepas. Sport en bewegen moet voor iedereen betaalbaar zijn.